اهداف سفر بایدن به منطقه چیست؟-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

اهداف سفر بایدن به منطقه چیست؟

همزمان با حضور جو بایدن در منطقه و دیدار با مقامات صهیونیستی و رهبران مرتجع عربی، باشگاه خبرنگاران جوان به بررسی دلایل و نتایج این سفر می‌پردازد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۴ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 15
کد خبر: ۱۴۲۴۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس جمهور مسن آمریکا در حالی راهی منطقه غرب آسیا شده تا شاید بتواند این دریای آرام را با موجی از تلاطم مواجه کند.

ترسی که به دل کشورها افتاده چندان بی دلیل نیست زیرا همواره حاصل نگاه طمع آلود آمریکا به غرب آسیا جز خون و آوارگی نبوده است و حال سوال اینجاست که این بار چه سوغاتی برای غرب آسیا خواهد آورد؟

صهیونیست‌ها در سنتکام تبادلات اطلاعاتی و امنیتی با کشورهای عربی دارند/ معلوم نیست بایدن از این سفر جان سالم به در ببرد/ در کنفرانس مطبوعاتی لاپید و بایدن اکثر صحبت‌ها درباره ایران بود/آمریکایی‌ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه همواره تابع لابی صهیونیست‌ها (آیپاک) هستند/ آمریکایی ها به دنبال ایجاد ناتوی عربی هستند که در اصل بازوی ناتوی آمریکا در منطقه باشد

سوال اینجاست که آیا قاتل خاشقچی با بایدن مدعی حقوق بشر دست خواهد داد؟

باشگاه خبرنگاران جوان: بسیاری سفر بایدن را به منطقه در اصل سفر سفر با محوریت ایران می‌دانند. این ادعا تا چه میزان درست است ؟ آیا بایدن موفق به اجماع منطقه ای بر ضد ایران خواهد شد؟

حسین کنعانی مقدم کارشناس مسائل غرب آسیا: به نظر می‌رسد که چند هدف توسط بایدن در این سفر دنبال می‌شود. هدف ابتدایی این است که به افکار عمومی آمریکا درباره شکست‌های مستمر دموکرات‌ها درباره سیاست خارجی و به نتیجه نرسیدن اهدافی که دو حزب جمهوری خواه و دموکرات درباره مسائل غرب آسیا و امنیت رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود را پاسخ دهند.

همچنین درباره خروج آمریکا از افغانستان پاسخ‌های درخوری را ارائه کند و خروج از عراق و شکست در یمن،سوریه و همچنین فشارهای حداکثری بر ضد ایران را هم توجیه کند.

دومین هدف هم رای آوردن در دوره بعدی انتخابات آمریکاست که افکار عمومی آمریکا در این زمینه سوال‌های متعددی را می‌پرسند، البته در سفر به عربستان یک علامت سوال بزرگ حقوق بشری در مقابل افکار عمومی جهان وجود دارد مبنی بر اینکه چگونه محمد بن سلمانی که قاتل خاشقچی است با بایدن که مدعی حقوق بشر است دست خواهند داد و با هم توافق خواهند کرد؟

سومین هدف هم بحث این است که کشورهای عربی حاشیه جنوب خلیج فارس را در یک سپر دفاعی یعنی همان ناتوی عربی در کنار رژیم صهیونیستی قرار دهد، اگرچه صهونیست‌ها در سنتکام حضور دارند و مدتهاست که تبادل اطلاعاتی امنیتی و نظامی با کشورهای عربی دارند، اما به نظر می‌رسد که می‌خواهند این را به صورت آشکار نشان دهند زیرا احساس می‌کنند که محور مقاومت توانسته تهدید اصلی برای موجودیت رژیم صهیونیستی در منطقه و اقدامات آمریکا باشد.

صهیونیست‌ها در سنتکام با برخی کشورهای عربی تبادلات اطلاعاتی دارند/ ناتوی عربی بازوی ناتوی آمریکا منطقه خواهد بود

ناگفته نماند که موازنه قدرت نیز در این سفر نهفته است زیرا بعد از حمله روسیه به اوکراین و بحران انرژی و بحران غذایی که در آمریکا به وجود آمده در پی این است که با حضور نظامی و یک ائتلاف عربی-عبری - غربی در خلیج فارس قدرت نمایی کند و مانع از رسیدن روس‌ها به آب‌های گرم خلیج فارس و همچنین فشار حداکثری بر روی هم پیمانان روسی خود باشد و خلیج فارس را در کنترل خود قرار دهد.

البته اینها اهداف نسبتا آشکار سفر بایدن هست، اما یک هدف پنهان نیز در این سفر وجود دارد مبنی بر اینکه آمریکایی ها در برابر مقاومت جمهوری اسلامی ایران به بن بست رسیده‌اند و بایدن پیر و فرتوتی که معلوم نیست از این سفر جان سالم به در ببرد در پی این است که فشارهای مختلفی را بر روی رقبای خود نظیر چین و روسیه وارد کند تا آنها به ایران فشار بیاورند تا به برجام بازگردد.

به همین دلیل هم  در کنفرانس مطبوعاتی لاپید و بایدن شاهد بودیم که اکثر صحبت‌ها درباره ایران بود.کنترل ایران، سلاح هسته‌ای در ایران ، موضوع مقاومت ، کنترل تسلیحاتی و ایجاد سپر دفاعی برای رژیم صهیونیستی موضوعاتی بودند که محور اصلی این گفت‌وگو ها را تشکیل می‌دانند.

آمریکایی‌ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه همواره تابع لابی صهیونیست‌ها (آیپاک) هستند

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا بایدن در این سفر موفق خواهد شد تا قراردادهای محکمی در زمینه تسلیحاتی و تولید نفت با عربستان ببندد؟

کنعانی مقدم : آمریکایی‌ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه همواره تابع لابی صهیونیست‌ها (آیپاک) هستند و بایدن هم در فرودگاه بن گورین اولین حرفی که زد این بود که من یک صهیونیست هستم نه یک یهودی.

شرکت‌های بزرگ تسلیحاتی در آمریکا نیاز به این دارند که سلاح‌های خود را به کشورهای منطقه با بحث ایران هراسی بفروشند و دلارهای نفتی عربستان و کشورهای منطقه را برای اقتصاد خود بردارند، همچنین نفت را هم مجانی در اختیار داشته باشند؛ بنابراین هدف اقتصادی این سفر فروش تسلیحات بیشتر به کشورهای منطقه بود و یک میلیارد دلار کمک به سپر دفاعی رژیم صهیونیستی تا امروز شده است و این پول‌ها را قطعا از دلارهای نفتی عربستان خواهد گرفت.

اما چیزی که بایدن از آن غافل است این است که مردم مسلمان منطقه مخالف سرسپردگی کشورهایشان دربرابر رژیم صهیونیستی و آمریکا هستند و طوفانی در راه خواهد بود.

صهیونیست‌ها در سنتکام تبادلات اطلاعاتی و امنیتی با کشورهای عربی دارند/ معلوم نیست بایدن از این سفر جان سالم به در ببرد/ در کنفرانس مطبوعاتی لاپید و بایدن اکثر صحبت‌ها درباره ایران بود/آمریکایی‌ها چه دموکرات و چه جمهوری خواه همواره تابع لابی صهیونیست‌ها (آیپاک) هستند/ آمریکایی ها به دنبال ایجاد ناتوی عربی هستند که در اصل بازوی ناتوی آمریکا در منطقه باشد

باشگاه خبرنگاران جوان: یایر لپید، صدراعظم رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گفت که گسترش اقدامات مشترک برای مقابله با تهران در راس اهداف سفر بایدن قرار دارد. آیا کشورهای منطقه حاضر به ایجاد سامانه هوایی مشترک خواهند شد؟ 

کنعانی مقدم: بایدن به عربستان خواهد رفت و با سران کشورهای عربی از جمله عراق ، مصر و اردن ملاقات خواهد داشت و هدفش هم عادی سازی روابط رژِم صهیونیستی با کشورهای عربی و ایجاد سپر دفاعی دربرابر ایران است.

اما کشورهای عربی می‌دانند که به آمریکایی ها اعتباری نیست و همانگونه که از افغانستان و عراق فرار کردند بازهم شانه خالی خواهند کرد و در مقابل این ایران قدرتمند که همسایه شان است را نمی‌توانند از یاد ببرند و باید در کنارش قرار بگیرند.

از همان ابتدا یک نوع سقط جنین اتفاق افتاد و آن هم تشکیل دو کشور فلسطینی و صهیونیستی بود در حالی که در این مذاکرات اصلا فلسطینی هایی حضور ندارند که بایدن بخواهد این را به عنوان یک برگ برنده در منطقه اعلام کند زیرا نیروهای جهادی و انقلابی فلسطین کاملا مخالف این طرح استعماری آمریکا هستند.

بعید است کشورهای عربی تمام هستی خود را برای رژیم صهیونیستی خرج کنند 

باشگاه خبرنگاران جوان: یعنی طرح سامانه هوایی مشترک صورت نخواهد گرفت؟

کنعانی مقدم: الان سنتکام با وجود رژیم صهیونیستی وجود دارد و کشورهای عربی هم با آن همکاری می‌کنند اما آمریکایی ها به دنبال ایجاد ناتوی عربی هستند که در اصل بازوی ناتوی آمریکا در منطقه باشد و هزینه‌هایش هم بر گردن کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد که البته بعید است کشورهای عربی انقدر احمقانه رفتار کنند که تمام هستی خود را برای امنیت این رژِیم در منطقه خرج کنند.

صهیونیست‌ها در سنتکام تبادلات اطلاعاتی با کشورهای عربی دارند/ معلوم نیست بایدن از این سفر جان سالم به در ببرد/ در کنفرانس مطبوعاتی لاپید و بایدن اکثر صحبت‌ها درباره ایران بود/آمریکایی‌ها تابع لابی صهیونیست‌ها (آیپاک) هستند/ آمریکایی ها به دنبال ایجاد ناتوی عربی هستند تا بازوی ناتوی آمریکا در منطقه باشد

باشگاه خبرنگاران جوان:  پس از امضای توافقات ابراهیم توسط سودان و امارات آیا عربستان نیز حاضر است این توافق را امضا کند؟ در این صورت پیامدهایش برای منطقه چیست؟

کنعانی مقدم: عربستان خودش مبتکر این طرح بود ولی تا الان در تلاش بوده که خود را در حاشیه نگه دارند و دیگر کشورها را جلو بیاندازد.

انتهای این طرح هم موضوع عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی است که در این سفر به این دلیل که اولین پرواز از اورشلیم به عربستان وجود خواهد داشت کلید این آشکار سازی روابط زده خواهد شد زیرا سالها با هم روابط مخفیانه دارند و صرفا می‌خواهند عادی سازی را آشکار کنند که البته تاثیری در اراده محور مقاومت نخواهد داشت./ باشگاه خبرنگاران

کلمات کلیدی: جو بایدن منطقه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده